Avondklok: de tikkende tijdbom
5 (2)

De avondklok voelde onwennig, ik geef dat toe. Zeker in deze samenleving waarin we gewoon zijn dat niets of niemand ons kan tegenhouden te gaan en staan waar we willen. De invoering van de avondklok in combinatie met het sluitingsuur van de horeca is echter te verdedigen. Men wil namelijk voorkomen dat mensen, al dan niet onder invloed van alcohol, ’s avonds een mogelijk risico voor de volksgezondheid gaan vormen. Inderdaad ongrondwettelijk, maar in deze uitzonderlijke tijden is het een begrijpelijke en verdedigbare beslissing.

Nu de avondklok omwille van de hitte afgeschaft is, maar het verplichte sluitingsuur van de horeca aangehouden wordt, zit daar volgens mij een discrepantie. Dit gaat eerder samenscholingen in de hand werken…

Had men niet beter gegaan voor een opheffing (of eventuele verlating van de avondklok) in combinatie met een later sluitingsuur voor de horeca? Het had de economie gesteund, mensen waren tevreden geweest, er was draagvlak voor geweest en de controle was gebleven. Nu mag je ’s nachts wel nog op straat zijn, maar er mag niets open zijn na 23u. De enige plek waar je dan nog  terecht kan, is op een pleintje of een park, waar je met enkelen zelf meegebrachte drank nuttigt. Niet echt de ideale situatie waar we de komende weken naartoe willen denk ik dan.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *